Prikbord

Live Terra

In opdracht van Gynzy werkt Educatieve Concepten aan een internationaal meerjarenproject van Life Terra. Life Terra heeft als missie om 500 miljoen bomen te planten voor 2025! Kijk voor meer informatie op https://lifeterra.eu/

Lijn

Nieuw product voor het basisonderwijs

Samen met onderwijsadviseurs Wijnand Gijzen en Menno van Hasselt ontwikkelde Educatieve Concepten een nieuw, praktisch en aanvullend product op het gebied van didactische strategieën voor in het basisonderwijs, speciaal voor leerkrachten! Dit product sluit naadloos aan bij de Masterclass OPO (Opbrengstgericht Passend Onderwijs).

Lijn

Recensie Lots onderzoekskaarten

Een mooie recensie over het gebruik van Lost onderzoekskaarten in de praktijk van Peter le Nobel van Le Nobel Coaching.

‘Zelf maak ik als counsellor graag gebruik van kaartspelletjes, en inmiddels weet ik dat er op de markt betere of mindere spelletjes zijn. Dit spel behoort tot de betere. Leuk voor scholen bijvoorbeeld.
Waarom prijs ik als counsellor voor jongeren en volwassenen dit kaartspel van Lot aan? Omdat ik dan later geen volwassen mannen of vrouwen op de bank heb zitten die zeggen: Er is nooit naar mij geluisterd’, tijdens bijvoorbeeld een vechtscheiding.’

Zie voor de hele recensie: www.lenobelcounseling.nl.

Lijn

Nieuwsbrief tabletonderwijs

Snappet besteedt in Nieuwsbrief tabletonderwijs regelmatig aandacht aan de Lessenserie Burgerschap van Educatieve Concepten.

nieuwsbrief-snappet-1

Lees meer … (februari 2016)

Lijn

Naast lezen en rekenen ook burgerschap en technologie op school.

Volkskant-burgerschap

Lees meer …

Lijn

Studenten van de Marnix academie proberen de Lot onderzoekskaarten uit.
Quote van hun docent, Gerben de Vries: “De kaarten van Lot werken echt!”

prikbord-lot-3

Lijn

Leerlingen van de Agnietenschool in Elburg gaan op onderzoek uit met Lot! Vragen en opdrachten over kinderrechten in de klas.

prikbord-lot-1
Foto: Juf Femke Petersen