Interzin

CONCEPT EN ONTWIKKELING ‘DE BLIJE KLEUTER’ | INTERZIN

De vraag: Ontwikkel een product voor pedagogisch medewerkers en leerkrachten groep 1/2 waarin de praktijk en theorie m.b.t. werken met kleuters wordt gecombineerd.

Het resultaat: Het boek De blije kleuter waarin de overgang van peuter naar kleuter centraal staat. Links een verhaal vanuit het kleuterperspectief, rechts het theoretisch kader met tips die meteen toegepast kunnen worden. Onderwerpen die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld: gesprek, actief luisteren, magisch denken, spelbegeleiding, executieve functies, bewegingsdrang en autonomie. Het boek is een aanvulling op de leergang ‘De blije kleuter’ die Interzin verzorgt en wordt tevens ingezet als relatiegeschenk.
Lydia de Boer maakte de illustraties en verzorgde de opmaak.

Het bedenken, ontwikkelen, schrijven en maken van De blije kleuter was een zelfstandig project van Educatieve Concepten waarin gebruik is gemaakt van het eigen netwerk.

‘In 2019 ontstond het plan om voor onze deelnemers van de leergang ‘De Blije Kleuter’ een inspirerend boekje achter te laten. Ik had allerlei beelden bij hoe het er uit moest zien en welke onderdelen plaats moesten krijgen in dit boekje. Ik kwam bij Educatieve Concepten terecht en vanaf het eerste moment met Isabelle en Saskia bleek er een match. Bovendien was ik aangenaam verrast hoe zij – door hun verhelderende vragen, scherper doorvragen vermengd met inhoudelijke achtergrond en kennis op vormgeving – mijn ideeën op fantastische wijze hebben vertaald in een mooie verhaallijn van vijf kleuters en hun juf. De koppeling aan het theoretisch kader en de inspirerende tips maakt het boekje compleet. In een tijdsbestek van een paar maanden hebben zij gestructureerd, met een hele heldere opbouw, en volgens vaste afspraken tekst en vormgeving opgeleverd. Continu met ons afgestemd, goed geluisterd, toegepast en ook adviserend hoe het nog beter kan. Wij zijn heel blij met het resultaat en gunnen iedereen die een educatief (of anderszins) boekje wil uitbrengen een samenwerking met Isabelle en Saskia.’

Jacqueline Sweerts –  Interzin

Voor meer informatie: www.interzin.nl